26 Eylül 2009

börek


MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış mercimek
5 adet yufka
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı ılık su
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kara biber

YAPILIŞI
1)Soğan ince yemeklik doğranır.Az yağla hafif kavrulur.
2)Haşlanmış mercimek ilave edilir.Bir dakika kadar bereber kavrulur ve ocak kapatılır.Soğuyan iç malzemeye karabiber vekırmızı biber eklenir.
3)Birinci yufka serilir.Bir kasede karıştırılan su+sıvıyağ karışımından her tarafına serpilir.
4)Karşılıklı iki kenar uçuça ortada birleştirilir,sıvı karışımdan sürülür.Aynı işlem diğer iki kenar için yapılır.
5)Elde edilen kare iki eşit parçaya ayrılır.Her parçada enine 3 e bölünür.
6)Parçaların kenarlarına harçtan konur,gevşek şekilde rulo yapılır.
7)Rulonun iki ucundan tutulup suya hafifçe batırılır,tepsiye aralıklı dizilir.
8)200 derece sıcaklıktaki fırında, üzerleri kızarasıya pişirilir.
Afiyet olsun.

0 yorum: