20 Eylül 2009

MİDYE TATLISI


MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı z.yağı
1 çay bardağı ılık su
2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1çay kaşığı tuz
0,5 limon suyu
aldığı kadar un
125 gr.eritilmiş tereyağ veya sana yağı

İÇ MALZEMESİ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurtanın akı

ŞURUBU
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
o,5 limon suyu

YAPILIŞI
1-Yoğurt,z.yağı,su, tuz ve yumurta sarıları karıştırılır.
2-Karbonatın üzerine limon suyu sıkılıp,karışıma ilave edilir.
3-Az az un eklenerek kulak memesinden hafif sert hamur elde edilir.
4-Hamur 4 eşit parçaya ayrılıp beze yapılır.Üzerleri örtülerek 30 dakika dinlendirilir.
5-Birinci beze un yardımıyla 40-45 cm.çapında açılır.Üzerine eritilmiş katı yağdan sürülür.İkinci beze aynen açılır.Birincinin üzerine serilir ve yağlanır.Sıkıca rulo yapılır.Ortadan kesilir,birtepsiye konur.3 ve 4üncü bezelerle aynı işlem yapılır.Üzerleri örtülerek buzdolabında enaz bir saat dinlendirilir.
6-Dolaptan çıkarılan hamurların herbiri 10 eşit parçaya bölünür.Her parçanın üzerine hafif bastırarak,içine birer çay kaşığı harçtan konur,kapatılır.
7-Yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerlerine eritiilmiş yağdan az az sürülür.Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşesiye kadar pişirilir.
8-Fırından çıkan hamurların üzerine ılık şurup dökülür.
Afiyet olsun.

0 yorum: