MALZEMELER
125 gr.margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı taze yoğurt
3 çay kaşığı sıvı yağ
3 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı mahlep
1 yumurta (sarısı hamura,akı üzerine)
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un(4-5çay bardağı kadar)
susam,çörekotu,beyaz haşhaş, mavi haşhaş(üzeri için)
YAPILIŞI
Margarin,şeker,tuz,sıvıyağ,yoğurt,yumurta sarısı karıştırılır.
Una mahlep ve kabartma tozu ilave edilir.
Unlu karışım,azar azar diğer karışıma ilave edilerek yuğrulur.
15-20 dakika dinlendirilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.Rulo şeklinde uzatılıp birleştirilerek,simit şekli verilir.
Simitin yüzeyi önce yumurta akına,sonra susama batırılır.
yağlı kağıt serilmiş fırın kabına yerleştirilir.
180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarasıya kadar pişir.
NOT:Bu ölçülerdeki hamurdan 20-22 tane çıkıyor.
18 Mart 2009
MAHLEPLİ TUZLU SİMİT
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder