MALZEMELER
200 gr.margarin veya tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay fincanı dövülmüş badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı un
Renkli şeker hamuru
inci şekerler(süslemek için)
YAPILIŞI
Şekeri yağı iyice karıştır.Bademi ilave et.
Unun yarısını ayır.Kalan yarısına vanilyayı ve kabartma tozunu karıştır.Bu unla yağ karışımını yuğur.
Daha sonra kalan unu azar azar ilave ederek, kulak memesi yumşaklığında hamur elde edilir.Yarım saat dinlendirilir.
Unlanmış tezgah üzerinde hamuru 3-4 mm kalınlığında açarak kalpli kalıpla keselim.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
Daha önceden 125 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarasıya pişirelim.
Şeker hamurunu 1-2 mm kalınlığında unlanmış (nişasta da olabilir)tezgahta açalım.Aynı kalıpla keselim.
Soğumuş kurabiyenin tersini bal veya su ile hafif ıslatalım.Kalıpla kestiğimiz şeker hamurunu üzerine yapıştıralım.
Şeker hamurunun üzerini değişik renkli şeker hamurlarıyla veya inci şekerlerle süslenebilir.
200 gr.margarin veya tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay fincanı dövülmüş badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı un
Renkli şeker hamuru
inci şekerler(süslemek için)
YAPILIŞI
Şekeri yağı iyice karıştır.Bademi ilave et.
Unun yarısını ayır.Kalan yarısına vanilyayı ve kabartma tozunu karıştır.Bu unla yağ karışımını yuğur.
Daha sonra kalan unu azar azar ilave ederek, kulak memesi yumşaklığında hamur elde edilir.Yarım saat dinlendirilir.
Unlanmış tezgah üzerinde hamuru 3-4 mm kalınlığında açarak kalpli kalıpla keselim.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
Daha önceden 125 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarasıya pişirelim.
Şeker hamurunu 1-2 mm kalınlığında unlanmış (nişasta da olabilir)tezgahta açalım.Aynı kalıpla keselim.
Soğumuş kurabiyenin tersini bal veya su ile hafif ıslatalım.Kalıpla kestiğimiz şeker hamurunu üzerine yapıştıralım.
Şeker hamurunun üzerini değişik renkli şeker hamurlarıyla veya inci şekerlerle süslenebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder