MALZEMELER
125 gr.margarin(yarısı tereyağ olabilir)oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 paket vanilya
1,5 çay kaşığı tarçın(arzuya göre portakal veya limon kabuğu rendesi,zencefil)
2 su bardağı un
100-15o gr.bitter çikolata(üzerleri için)
YAPILIŞI
Tüm malzemeler çikolata hariç,karıştırılır.Yumuşak bir hamur elde edilir.
30 dakika buzdolabında dinlendirilir.
Dinlenmiş hamur unlanmış tezgahta,merdaneyle 3-4 mm.açılır.
Arzu edilen büyüklükte ki kalıpla kesilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Önceden 170 derecede ısıtılmış fırına konur.
Üzerleri kızarmadan fırından çıkarılır.
Çikolata bir cezveye konur.
Bir başka kapta su kaynatılır.Cezve bu sıcak suya konur.Çikolata eriyesiye karıştırılır.(benmari usuli)
Eriyen çikolata krema sıkan enjektör türü araca konur.İnce uç takılır.Gülen ,ağlayan,dil çıkaran v.s.şekli verilir.
0 yorum:
Yorum Gönder