15 Mayıs 2009

KREM KARAMEL

Bu krem karamel yumurta sevmeyenlere,hafif tatlı arayanlara göre.Çünkü içinde yumurta yok.

Beğeneceğinizi umarım.

MALZEMELER

1 litre süt.
1 orta boy çay bardağı mısır nişastası,
1 orta boy çay bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 su bardağı toz şeker(kremalize için)

YAPILIŞI

1 su bardağı toz şeker,küçük bir tavaya konur.Kısık ateşte karıştırarak kremalize olması sağlanır.Hazırllanan kaselere birer yemek kaşığı dökülür.

Tencereye mısır nişastası,toz şeker,vanilya ve süt ilave edilir.Ocağa konur,karıştırılarak muhallebi kıvamına gelesiye pişirilir.Karamelli kaselere dökülür.

Oda sıcaklığına gelince buz dolabına konur.Bir gece dolapta donması gerekir.Yeneceği zaman küçük tabağa ters çevrilerek çıkarılıp,ikram edilir.

Afiyet olsun.

0 yorum: