11 Mayıs 2009

Muzlu-çikolaatalı puding




MALZEMELER

Duo 2 muzlu-çikolatalı puding
2 adet muz
1 yemek kaşığı süsleme şekerleri
2-3 dal taze nane
2,5 su bardağı süt

YAPILIŞI

Küçük bir tencere süt konur.

Küçük bir kaseye sütten 3 yemek kaşığı alınır.Kutunun içindeki çikolata tozu ilave edilir.Eriyesiye kadar karıştırılıp bir kenara konur.

Tencerede kalan sütün içine muzlu pudingin tozu eklenir,ocağa konur.

Kaynamaya başlayınca karıştırarak birkaç dakika daha pişirilir.

Dört küçük kase suyla çalkanır.Pudingin yarısı bu kaselere paylaştırılır.

Kalan pudingin içine eritilen çikolata ilave edilir.Kaselerin ortasına alçaktan yavaşça dökülerek ilave edilir.

Oda ısısına gelince buzdolabına konur.En az iki saat bekletilir.Yenileceği zaman çıkarılıp,kasenin kıyıları bıçakla ayrılır.Küçük bir tabağa kase ters çevrilerek,puding çıkarılır.

Muz,renkli şekerler ve nane yaprağı ile süslenir.

Afiyet olsun.

0 yorum: