8 Temmuz 2009

çikolatalı-muz

MALZEMELER
2 tane muz
80-90gr.çikolata
2 yemek kaşığı dolusu kavrulmuş,tuzlu yer fıstığı
2 tane çöp şiş

YAPILIŞI
1)Muzlar soyulur,ortadan ikiye bölünür.
2)Çöp şişler ortadan ikiye bölünür.Her çöp şiş muzun kesik bölümünden ucuna doğru,tutulacak yer kalasıya itilir.Bir tepsiye sıralanır.Üzeri streçle kapatılıp,en az 4 saat dondurucuda bekletilir.
3)Yer fıstığı bıçakla orta irilikte kıyılır.
4)Çikolata bir küçük tavaya konur.Tava kaynayan su bulunan bir tencereye oturtulur.Çikolataların erimesi beklenir.
5)Eriyen çikolata bir su bardağına dökülür.
6)Çöpe takılı muzlar dondurucudan çıkarılıp yarılarına kadar çikolataya,sonrada fıstığa bulanır.
Afiyet olsun.

NOT:Çikolatalanmış muzlar,poşetlenerek 15 gün dondurucu da saklanabilir.

0 yorum: