MALZEMELER
5 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
2 poşet krem şanti
1 paket vanilya
Üzerinin sosu için
1 küçük paket ülker kakao
2 kahve fincanı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
1)Yumurtaların sarılarını toz şekerle çırp,
2)Ayrı bir kabta yumurtaların akını yarım çay kaşığı tuzla ,kar haline gelesiye mikserlle çırp,
3)Başka bir kabta krem şanti ile sütü koyulaşasıya kadar çırp,
4)Yukarıdaki üç karışımı birleştir,hepsi özleşesiye çırp,
5)Büyük bir borcamı ıslatıp harcı içine boşaltın.Sos malzemelerinin hepsini karıştırıp,muhallebi kıvamına gelesiye pişirilir.Borcamın içindeki malzemenin üzerine kaşıkla süslü şekilde dökülür.Üzerini freşleyin buzluğa koyun.Ertesi gün donmuş olur.Arzuya göre kesilip servis yapılır.
6)Ben küçük kaseleri ıslatarak harcı içlerine koyuyorum.Soslarını üzerlerine gezdirip freşliyorum.Dondurucu bölmeye koyuyorum.Böylece ikramı daha kolay ve dondurma havasında oluyor.
7)Arzu edilirse harcın içine ince dövülmüş ceviz,antep fıstığı, badem ve damla çikolata ilave edilir.
Afiyet olsun
7 Temmuz 2009
Çikolata Soslu Parfe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder