MALZEMELER
2 yumurta
1 su bar.sıvıyağ
1/4 su bardağı sirke
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
3-4 su bardağı un
Üzeri için
1 yumurta sarısı
çörek otu,susam,haşhaş taneleri
YAPILIŞI
Bütün malzemeler (un hariç)karıştırılır.Un azar azar ilave edilir.
Hamur kulak memesi kıvamını bulasıya un eklenir.
Yuğrulan hamur üzeri nemli bezle örtülerek yarım saat dinlendirilir.
Hamur 4-5mm.kalınlığında açılır.Arzu edilen kalıplarla kesilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.Çörekotu,haşhaş tanecikleri serpilir.
Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder