24 Haziran 2009

şeker hamurlu kurabiyeler


MALZEMELER
250 gr.margarin(oda ısısında)
2 yumurta
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
4 yemek kaşığı toz badem
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı mısır nişastası
Aldığı kadar un
Renkli şeker hamurları


YAPILIŞI
Malzemelerin hepsi karıştırılır.
Azar azar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Hamur üzeri örtülerek buzdolabında bir saat kadar dinlendirilir.
Dinlenmiş hamur un veya nişasta yardımıyla 7-8mm. kalınlığında açılır.
Arzu edilen kalıplarla kesilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında pembeleşesiye kadar pişirilir.
Altı havalanacak şekilde tel ızgarada soğutulur.
Renkli şeker hamurları ince açılır.
Kurabiyelerin kalıplarıyla kesilir.Az bal veya su sürülen kurabiyeye yapıştırılarak kaplanmış olur.
Daha sonra kaplanan kurabiye süslenir.
Afiyet olsun.

0 yorum: